På gång

Onsdagsswing på Platens Bar 30/10

Dags för Onsdagsswing igen, den 30 oktober på PLATENS BAR, Platensgatan mitt emot Myrorna i Linköping.

Kl. 18-19: Prova på Lindy Hop. Kom och lär dig denna härliga glädjefyllda dans! Ingen partner eller förkunskaper krävs, bara att komma😁

Kl. 19-22 Socialdans till Swing-DJ.

Entré 70 kr.
Mat 80 kr, serveras från kl 18.

Varmt välkomna🌞

Nybörjarintensivhelg i Lindy Hop 16-17/11

Detta är en helg för dig som inte dansat Lindy hop tidigare men som vill komma igång snabbt. Kursen vänder sig även till dig som haft ett långt uppehåll och vill gå igenom grunderna igen, eller kanske byta roll till förare eller följare. Under helgen går vi igenom grunderna i dansen, de viktigaste rytmerna, stegen och turerna.

Anmälan är nu öppen på våra kurssidor.

Inga förkunskaper krävs.

När man går kurser och lär sig Lindy hop är det normalt att man går om samma nivå några gånger. Så till våren är du välkommen att gå vår terminskurs för nybörjare.

Vad kan man dansa i för skor? Gymnastikskor/fritidsskor för inomhusbruk går bra. Har du andra dansskor (sneakers eller skor med läder- eller mockasulor), ta gärna med dem. Det är bra med lite glid i sulorna. Att dansa i strumplästen är dock en mindre bra idé, det sliter mycket på fotsulorna. En vattenflaska kan vara gott att ta med.

Ledare: David och Fathima Forslund, samt Oscar Larsson med partner.

Tid: 16-17 november 2019, 9.30-16.00 både lördag och söndag.

Var: Folkungahallen, Aerobicssalen.

Kostnad: 450 kr.
(plus 100 kr i medlemsavgift i Linköping Air Swing, om du inte redan är medlem för aktuellt kalenderår)

Novemberblues i Linköping 23-24/11

En helg med Bluesdans, både kurser och socialdans. Mitt i södra Sverige. Passa på att ta tillfället i akt att dansa med dansare från andra bluescommunities i Sverige. Höstmys med härlig musik, dans och underbara människor, det kan inte bli bättre!

Det finns ett stigande intresse i landet för bluesdans, och i Stockholm, Göteborg och Uppsala finns goda möjligheter att dansa socialt. Vi hoppas på att kunna få igång regelbunden socialdans även i Linköping.

Anmälan är nu öppen på våra kurssidor.

Kurslokal: Folkungahallens aerobicssal, Linköping

Lördag 23/11, kl. 10:30 – 16:00: Grundkurs.
Du behöver inga förkunskaper. Vi kommer att lära ut grundsteg och turer som är enkla att använda och utgå ifrån, för att direkt kunna dansa socialt. Vi lär ut hur man kan variera dessa för att hitta känslan i musiken och vi jobbar med kommunikationen i paret.

Lördag 23/11, kl. 18:00 – 23:59: Socialdans
På lördagskvällen blir det socialdans till liveband, vi återkommer med information om lokal, tider och priser för detta.

Söndag 24/11, kl. 10:30 – 16:00: Kreativitet i Blues
Workshops för utveckling av din kreativitet i dansen. Vi jobbar med stegvariationer, musikanpassning, kreativitet och switch. Vi vänder oss både till dig som varit med på lördagen eller gått någon annan grundkurs och till dig som dansat blues länge.

Pris: 300 kr för en dag, 500 kr om du anmäler dig till båda dagarna.

Vi som är lärare heter Kristina Forslind och Emma Lundqvist. Vi har båda dansat blues under ett antal år och har även erfarenheter från väldigt många andra danser.
Vi har båda gått en hel del kurser för blueslärare från hela världen och i juni i år gick Kristina en internationell blueslärarkurs i Valencia för det fantastiska lärarparet Vicci och Adamo. Vi är nu väldigt glada att få lära ut denna fantastiska dans till just dig!

Blues är både en musikgenre, en känsla och ett sätt att dansa. Dansen har sitt ursprung hos den afroamerikanska befolkningen ända ifrån slutet av 1800-talet i södern i USA. Dansen utvecklades och spreds norrut, österut och västerut i USA tillsammans med bluesmusikens utveckling. Dansen har samma rötter som bland annat Bugg och Lindyhop.
Bluesdans är ett samlingsnamn för alla stilar som utvecklades, men det gemensamma är kommunikationen i paret, och friheten att uttrycka känslan, i samspel med musiken. Likheter finns med den moderna avancerade Foxen, Tango och Lindyhop/Boogie Woogie.

Man dansar både tätt intill och med avstånd i paret. Man kan även dansa solo eller i grupp. Man kan dansa både långsamt och snabbt, även om de långsammare stilarna dominerar. Det finns i de flesta stilar ingen dansriktning, man dansar till största delen på stället med kortare eller längre förflyttningar i valfri riktning. Detta innebär att man klarar sig med ganska små dansgolv. Stegen tas på takten i musiken men synkoperingar kan användas som variation. Dansen präglas av mjuka rörelser, samspel, improvisation, musikalitet och känsla. Pulsen och rytmiken i musiken har mycket stor betydelse för hur man dansar. Både förare och följare kan initiera rörelser, att inspirera varandra är en viktig del i dansen. Bluesdans är helt enkelt en återspegling av den musik och känsla du upplever på dansgolvet.

Välkomna!

Dansfest på Fontänen 19/10

Dansfest på Fontänen, Västra vägen 32, Linköping, den 19 oktober.

Välkommen till oktober månads stora Lindy Hop fest!

Nap King Carl bjuder på livemusik och vi dukar upp vår stora fikabuffé.

19:00–23:00 :
19:00 Beginners hour, nybörjarvänlig musik med DJ.
19:00 Lärarledd ”Prova på”. Inga förkunskaper eller danspartner krävs.
20:00 Socialdans till livemusik med Nap King Carl.
DJ spelar i pauserna.

Inträde:
120 kronor för medlemmar i Linköping Airswing
150 kronor för ickemedlemmar
40 kr för fikabuffé

Evenemanget är alkoholfritt och arrangeras i samarbete med KULTURENS och Kultur- och fritidsnämnden i Linköping.

Varmt välkommen!

Onsdagsswing på Platens Bar 16/10

Dags för Onsdagsswing igen, den 16 oktober på PLATENS BAR, Platensgatan mitt emot Myrorna i Linköping.

Kl. 18-19: Prova på Lindy Hop. Kom och lär dig denna härliga glädjefyllda dans! Ingen partner eller förkunskaper krävs, bara att komma😁

Kl. 19-22 Socialdans till Swing-DJ.

Entré 70 kr.
Mat 80 kr, serveras från kl 18.

Varmt välkomna🌞

Onsdagsswing goes nybörjarswing 2/10

Dags för Onsdagsswing igen, den 2 oktober. Denna kväll välkomnar vi särskilt alla våra nybörjare ut på dansgolvet!

OBS, NY LOKAL! PLATENS BAR, Platensgatan mitt emot Myrorna.

Lindy Hop är en utpräglad social dans och att komma ut på dansgolvet vill vi att alla ska få uppleva och förhoppningsvis så småningom älska.

Kl. 18-19: Vi repeterar grunderna i Lindy Hop.

Kl. 19-22 Socialdans till Swing-DJ.

Entré 70 kr.
Mat 80 kr, serveras från kl 18.

Varmt välkomna🌞

Dansfest på Arbis 28/9

Välkommen att inleda danshösten med Linköping Air Swing på Arbis Linköping, Repslagaregatan 30. Vårt eget husband spelar och vi dukar upp en stor fikabuffé.

18:00 – 19:00: Prova på Lindy hop. Varken förkunskaper eller danspartner krävs.

18:00 – 19:00: Swing-DJ workshop
På swing-DJ workshopen får man lära sig om den underbara swingmusik vi dansar till, lite historia och tips om bra artister och hur man kan tänka om man ska spela till dans en kväll. Vår mest erfarna swing-DJ Mats Fröberg besitter lång erfarenhet och gedigen kunskap i ämnet så rekommenderas varmt! Alla är välkomna som är intresserade av musiken, man behöver inte vara DJ.

19:00 – 23:00 Socialdans till livemusik
Dans till vårt fantastiska Husband! Musiker och swingdansare från Linköping och Norrköping som spelar riktigt svängig och dansvänlig swingmusik med grymma musiker och sångerskor! Bör inte missas!

120 kronor inträde för medlemmar i Linköping Air Swing.
150 kronor inträde för ickemedlemmar.
40 kronor för fikabuffé.
Gratis inträde för ungdomar under 25 år.

Evenemanget arrangeras i samarbete med Arbis Linköping och KULTURENS.
Eventet är alkoholfritt.

Varmt välkommen!

Air Swing på Tannerforsdagen 28/9

Air Swings medlemmar visar upp Lindy hop och Shim-sham och håller prova-på under Tannerforsdagen.
Välkomna alla som vill visa upp Lindy hop och/eller Shim-sham för Linköpingsborna!

11.00-12.00: Vi dansar Lindy hop och varvar med Shim-sham och uppträdande utanför vårdcentralen i Tannerfors. OBS – utomhus (underlag stenplattor)!

12.30-13.30: Prova-på Lindy hop, i musikrummet i församlingsgården, nära Tannerfors kyrka, hörnet Augustbergsgatan-Vetegatan.