Kursbeskrivningar

På denna sida beskrivs våra terminskurser.

Här kan du anmäla dig.

Här kan du läsa om våra kursledare.

Vi kommer att byta danspartner under alla våra Lindy Hop -kurser.

Lindy hop nybörjare

Detta är kursen för dig som inte dansat Lindy Hop tidigare. Kursen vänder sig även till dig som haft ett långt uppehåll och vill gå igenom grunderna igen, eller kanske byta roll till förare eller följare. Vi går igenom grunderna i dansen, de viktigaste stegen och turerna. Det är helt ok att gå denna kurs mer än en termin innan man fortsätter till nästa nivå, nybörjarmedel.

Inga förkunskaper krävs.

Vad kan man dansa i för skor?
Gymnastikskor/fritidsskor för inomhusbruk går bra. Har du andra dansskor (sneakers eller skor med läder- eller mockasulor), ta gärna med dem. Det är bra med lite glid i sulorna. Att dansa i strumplästen är dock en mindre bra idé, det sliter mycket på fotsulorna. En vattenflaska kan vara gott att ta med.

Ledare
Antal tillfällen
Tid
Var
Kostnad:  kr.
(plus 100 kr i medlemsavgift i Linköping Air Swing, om du inte redan är medlem för aktuellt kalenderår)

Lindy hop nybörjarmedel

Det här är en fortsättning på nybörjarkursen. Kursen är tänkt för dig som gått nybörjarkursen en eller ett par gånger och nu är redo att lära dig mer. Vi kommer till viss del repetera grundkursen med steg och turer ni lärt er där men också gå igenom nya turer, swingout-variationer och nya Charleston-steg. Vi kommer också bygga vidare på musikanpassning och lekfullheten i dansen. Vanligtvis går man denna kurs en till två terminer innan man fortsätter till medelkursen.

Ledare
Antal tillfällen
Tid
Var
Kostnad:  kr.
(plus 100 kr i medlemsavgift i Linköping Air Swing om du inte redan är medlem för aktuellt kalenderår)

Lindy hop medel

Lindy Hop medel riktar sig till dig som kan grunderna ordentligt och som vill lära dig mer om dansen. Tanken är att man kan gå denna kurs några gånger tills man känner sig mogen att gå vidare. Du kan dansa i något högre tempo och blandar 6:or, 8:or och charleston. Följare ska även kunna twista. Du har grundläggande musikkänsla och kan föra/följa obehindrat med olika partner. Nya turer och repetition blandas med teknikträning och en del improvisationsövningar. Här kan du vidareutveckla din dans. Vi går bl.a. igenom varianter på Charleston och Swing out, jazzrutiner mm. Vi lägger mer fokus på känsla, stil och teknik. Kursinnehållet varieras mellan terminerna.

Ledare
Antal tillfällen
Tid
Var
Kostnad:  kr.
(plus 100 kr i medlemsavgift i Linköping Air Swing om du inte redan är medlem för aktuellt kalenderår)

Lindy hop medelavancerat

Medelavancerad riktar sig till dig som har gått Lindy Hop medelnivå några terminer och/eller socialdansar/tränar Lindy Hop regelbundet, och känner att du vill gå vidare. Du kan dansa utan problem i högre tempo och blandar naturligt 6:or, 8:or, charleston och en del jazzsteg. Du har grundläggande musikkänsla och för/följer obehindrat med olika partner. Fokus på kursen ligger på att utveckla din dans för att bli en mer avancerad förare eller följare. Nya turer och repetition blandas med teknikträning och en del improvisationsövningar. Vi lägger mer fokus på känsla, stil och teknik i Lindy Hop.

Ledare: Helena och Jocke
Antal tillfällen: 6
Tid: Tisdagar 18:10-19:30, 26/10-14/12 (uppehåll V44, höstlov)
Var: Folkungaskolans Aerobicsal
Kostnad: 300 kr.
(plus 100 kr i medlemsavgift i Linköping Air Swing om du inte redan är medlem för aktuellt kalenderår)