Styrelsen

Gemensam epost-adress till styrelsen är: styrelsen @airswing.se

Styrelsen i Linköping Air Swing 2021

Ivar Olofsson
Styrelseordförande 2020-2021

IT-ansvarig och kontaktperson för Husbandet

Jag har länge spelat jazz som pianist och började dansa Lindy hop 2018 för att även få uppleva dess lekfullhet på dansgolvet.

Som ordförande försöker jag att få verksamheten att rulla på i rätt riktning tillsammans med övriga styrelsen och med hjälp av alla våra engagerade medlemmar. Jag ansvarar även för IT-stöd så att vi kan kommunicera via hemsida och e-post och att vi kan bevara digitala minnen från dansen.

Husbandet är gruppen som samlar musicerande dansare och spelar upp till dans.

Frida Bergström
Kassör

Dans är det absolut roligaste i livet enligt mig och jag har hunnit testa en rad olika stilar genom åren, både pardans och solo. Lindy hop provade jag på för första gången för ungefär 10 år sedan och kände direkt att det var något för mig! Jag tycker om dess spontanitet men gillar också att lära mig koreografier och att uppträda, och har därför varit en del av Air Swings showgrupp i omgångar och medverkat vid ett antal framträdanden.

Som kassör i Air Swing är min ambition att bidra till föreningens mål att sprida swingdansen och hålla dansglädjen levande i Linköping.

Hadeel Ibrahim
Vice kassör styrelseledamot

Min resa med Lindy Hop började när jag följde med en vän till en Lindy-fest 2016. Jag blev direkt kär i musiken, dansen och miljön omkring. Jag anmälde mig till nybörjarkurs direkt och sedan dess har jag varit aktiv.

Genom att vara med i styrelsen vill jag bidra till att föreningen växer. Fler dansare betyder mer dansmöjligheter både på socialdansen och fest.

Karin Eliasson
Styrelseledamot 2019-2021

Samordnare av Air Swings kurser och ansvarig för DJ-gruppen

2018 provade jag Lindy hop för första gången och jag fastnade direkt! Jag har sedan dess upptäckt solojazz, Balboa och Shag, swingdanser som jag hoppas se mer av i Linköping framöver. Jag älskar jazzmusik och DJar då och då på Air Swings event, Ella Fitzgerald och Count Basie är två favoriter som jag spelar ofta.

Genom att vara med i styrelsen hoppas jag kunna bidra till att Air Swing är en välkomnande förening som skapar öppna och glädjefulla mötesplatser för dansare i Linköping.

Bengt Schmeling
Styrelseledamot 2020-2021

Samordnare av Air Swings kurser, "dansvarig" och redaktör för hemsidan

Jag är redaktör för föreningens hemsida som jag och Ivar byggde 2019. Jag är även kursadministratör, vilket innebär att det i första hand är jag som antar folk till kurser, svarar på e-post till kursanmalan @airswing.se, och generellt ansvarar för vårt medlemssystem dans.se, dvs. jag är “dansvarig”.

Jag har lyssnat på jazz och swingmusik hela livet, har dansat Lindy Hop sedan 2016 och älskar dansens lekfullhet och spontanitet.

Zsuzsanna Csépányi
Styrelseledamot

Danslärare

Jag kom i kontakt med Lindy Hop och solojazz 2014 och blev genast förtrollad av swingdansvärlden. Jag har sedan dess uppträtt både i mitt hemland Ungern, men även i Sverige. Jag har undervisat i Lindy hop och solojazz sedan 2016 och började undervisa i Linköping 2019.

Jag vill dela med mig av den entusiasm jag känner för dansen och på dansgolvet älskar jag att improvisera, både som förare och följare. 

Leo Mohseni
Styrelseledamot

Jag är student på Linköpingsuniversitet där jag pluggar till Fysioterapeut. Jag älskar att dansa pardans men tycker även om och har dansat en hel del solodans som breakdance, street, shuffle, modern. När jag utbildade mig till lärarassistent i bugg fick jag lära om Lindy Hop vilket ledde mig till Air Swing. Jag blev fascinerad av dansstilen och den lekfulla musiken direkt från början. Dans generellt för mig är som ett språk, där man pratar med varandra bara med kroppsrörelse.
Jag sökte till styrelsen för att förhoppningsvis kunna visa och sprida den glädjen och energin som jag själv får från dansstilen och glädjefulla musiken.

Johan "Felix" Felixsson
Suppleant

PR-ansvarig

Jag började dansa Lindy Hop under våren 2019. Det var den första dansen jag provade på och det blev Lindy mest för jag gillar 30-talet. Jag gick med i styrelsen medan jag gick nybörjarkursen och jag sysslar främst med marknadsföring, särskilt i tryckt form. Jag hoppas kunna hjälpa till med att dra fler medlemmar till föreningen, få in fler nybörjare för att prova på Lindy Hop och utveckla den sociala aspekten av verksamheten.

Karl Munsin
Suppleant

Event-ansvarig