Styrelsen

Gemensam epost-adress till styrelsen är: styrelsen @airswing.se

Styrelsen i Linköping Air Swing 2020

Ivar Olofsson
Styrelseordförande

IT-ansvarig och kontaktperson för Husbandet

Jag har länge spelat jazz som pianist och började dansa Lindy hop 2018 för att även få uppleva dess lekfullhet på dansgolvet.

Som ordförande försöker jag att få verksamheten att rulla på i rätt riktning tillsammans med övriga styrelsen och med hjälp av alla våra engagerade medlemmar. Jag ansvarar även för IT-stöd så att vi kan kommunicera via hemsida och e-post och att vi kan bevara digitala minnen från dansen.

Husbandet är gruppen som samlar musicerande dansare och spelar upp till dans.

Karin Eliasson
Kassör 2019-2020

Samordnare av Air Swings kurser och ansvarig för DJ-gruppen

2018 provade jag Lindy hop för första gången och jag fastnade direkt! Jag har sedan dess upptäckt solojazz, Balboa och Shag, swingdanser som jag hoppas se mer av i Linköping framöver. Jag älskar jazzmusik och DJar då och då på Air Swings event, Ella Fitzgerald och Count Basie är två favoriter som jag spelar ofta.

Genom att vara med i styrelsen hoppas jag kunna bidra till att Air Swing är en välkomnande förening som skapar öppna och glädjefulla mötesplatser för dansare i Linköping.

Eva Fröberg
Styrelseledamot 2018-2020

Jag började dansa Lindy hop 1999 och blev helt såld. Dansandet kom igång ordentligt 2002 och började då också dansa showdans med studentorkestern Kårsdraget. 2009 började jag undervisa i Lindy hop och solojazz och i Air Swing ligger mitt fokus på att få fram fler duktiga danslärare som vill sprida dansen på ett entusiasmerande sätt.

Bengt Schmeling
Styrelseledamot

Samordnare av Air Swings kurser, "dansvarig" och redaktör för hemsidan

Jag är redaktör för föreningens hemsida som jag och Ivar byggde 2019. Jag är även kursadministratör, vilket innebär att det i första hand är jag som antar folk till kurser, svarar på e-post till kursanmalan @airswing.se, och generellt ansvarar för vårt medlemssystem dans.se, dvs. jag är “dansvarig”.

Jag har lyssnat på jazz och swingmusik hela livet, har dansat Lindy Hop sedan 2016 och älskar dansens lekfullhet och spontanitet.

Diana Atanasova
Styrelseledamot

Ansvarig för eventgruppen

Jag började dansa Lindy hop 2014 då jag kände att jag ville testa på något bortom min komfortzon. Att dansa pardans var något väldigt utmanande för mig men när jag upptäckte att jag blev bjuden till dans redan som nybörjare och hade dessutom så kul på dansgolvet, fastnade jag snabbt för det. Idag är socialdans den enda aktivitet som kan göra mig att släppa alla tankar och skaka av alla negativa känslor.

Jag valde att engagera mig i föreningen då jag ville vara en del av den gemenskapen som Air Swing erbjuder både på och utanför dansgolvet.

Min uppgift som eventgruppsansvarig är att samordna Eventgruppen och hålla i regelbundna möten samt agera som länk mellan eventgruppen och styrelsen. Eventgruppen anordnar bland annat socialdans till liveband och fixar fika och temafester.

Oscar Larsson
Suppleant

Kursledare

Jag började bugga till en början 2005 och kom in i Lindy Hop’en runt 2008-2009 i min moderklubb i Skellefteå, fastnade mer för dansen 2014-2016 när jag pluggade till Karlstad och hängde i en Lindy Hop-förening. Nu, några år senare med nytt plugg i Linköping, valde jag att hänga i denna underbara förening där jag även är kursledare. Jag dansar även Balboa, Collegiate Shag och Blues m.m.

Som suppleant känner jag att det kan vara bra att sitta med både i styrelse och som kursledare och gillar att styra så där lagom mycket.

Siv Brangstad
Suppleant

Jag har dansat Lindy Hop i ca. tio år och kände att det var dags att bidra på något mer sätt än att bara dansa. Jazz gör mig glad och dans till jazz gör mig ännu gladare. Att det dessutom är socialt och en ypperlig motionsform gör ju inte saken sämre. Jag kan rekommendera alla och envar att ge Lindy Hop en chans för ett gladare liv!

Johan "Felix" Felixsson
Suppleant

PR-ansvarig

Jag började dansa Lindy Hop under våren 2019. Det var den första dansen jag provade på och det blev Lindy mest för jag gillar 30-talet. Jag gick med i styrelsen medan jag gick nybörjarkursen och jag sysslar främst med marknadsföring, särskilt i tryckt form. Jag hoppas kunna hjälpa till med att dra fler medlemmar till föreningen, få in fler nybörjare för att prova på Lindy Hop och utveckla den sociala aspekten av verksamheten.