Styrelsen

Gemensam epost-adress till styrelsen är styrelsen@airswing.se

Styrelsen i Linköping Air Swing 2024

Ivar Olofsson
Styrelseordförande 2020-2024

IT-ansvarig och kontaktperson för Husbandet

Jag har länge spelat jazz som pianist och började dansa Lindy hop 2018 för att även få uppleva dess lekfullhet på dansgolvet.

Som ordförande försöker jag att få verksamheten att rulla på i rätt riktning tillsammans med övriga styrelsen och med hjälp av alla våra engagerade medlemmar. Jag ansvarar även för IT-stöd så att vi kan kommunicera via hemsida och e-post och att vi kan bevara digitala minnen från dansen.

Husbandet är gruppen som samlar musicerande dansare och spelar upp till dans.

Bengt Schmeling
Kassör 2023-2024 och styrelseledamot 2020-2024

Redaktör för hemsidan

Jag är kassör och redaktör för föreningens hemsida som jag och Ivar byggde 2019. 

Jag har lyssnat på jazz och swingmusik hela livet, har dansat Lindy Hop sedan 2016 och älskar dansens lekfullhet och spontanitet.

Zsuzsanna Csépányi
Styrelseledamot 2021-2024

Danslärare

Jag kom i kontakt med Lindy Hop och solojazz 2014 och blev genast förtrollad av swingdansvärlden. Jag har sedan dess uppträtt både i mitt hemland Ungern, men även i Sverige. Jag har undervisat i Lindy hop och solojazz sedan 2016 och började undervisa i Linköping 2019.

Jag vill dela med mig av den entusiasm jag känner för dansen och på dansgolvet älskar jag att improvisera, både som förare och följare. 

Karl Munsin
Styrelseledamot 2021-2024

Event-ansvarig, danslärare, samordnare av Air Swings kurser

Karl började dansa Lindy Hop 2011 och engagerade sig tidigt i föreningen. Först i festgruppen och senare även som lärare och i styrelsen. Karl dansar förutom Lindy Hop även Shag, Balboa och Blues.
 
Karin Eliasson
Styrelseledamot 2019-2021, 2023-2024

Ansvarig Onsdagsswing

2018 provade jag Lindy hop för första gången och jag fastnade direkt! Jag har sedan dess upptäckt solojazz, Balboa och Shag, swingdanser som jag hoppas se mer av i Linköping framöver. Jag älskar jazzmusik och DJar då och då på Air Swings event, Ella Fitzgerald och Count Basie är två favoriter som jag spelar ofta.

Genom att vara med i styrelsen hoppas jag kunna bidra till att Air Swing är en välkomnande förening som skapar öppna och glädjefulla mötesplatser för dansare i Linköping.

Hadeel Ibrahim
Styrelseledamot 2021-2024

Min resa med Lindy Hop började när jag följde med en vän till en Lindy-fest 2016. Jag blev direkt kär i musiken, dansen och miljön omkring. Jag anmälde mig till nybörjarkurs direkt och sedan dess har jag varit aktiv.

Genom att vara med i styrelsen vill jag bidra till att föreningen växer. Fler dansare betyder mer dansmöjligheter både på socialdansen och fest.

Andrea Molinas
Styrelsesuppleant 2024

Jag kom i kontakt med Lindy hop 2017 och hittade direkt entusiasmen för dansen, musiken och det mycket accepterande sällskapet. Jag vill att ännu fler ska må bra av dansen och uppleva glädjen på dansgolvet.

Henrik André-Jönsson
Styrelsesuppleant 2024 samt "dansvarig"

Jag är även kursadministratör, vilket innebär att det i första hand är jag som antar folk till kurser, svarar på e-post till kursanmalan @airswing.se, och generellt ansvarar för vårt medlemssystem dans.se, dvs. jag är “dansvarig” tillsammans med Linus Johnson.