Styrelsen

Gemensam epost-adress till styrelsen är styrelsen@airswing.se

Styrelsen i Linköping Air Swing 2022

Ivar Olofsson
Styrelseordförande 2020-2022

IT-ansvarig och kontaktperson för Husbandet

Jag har länge spelat jazz som pianist och började dansa Lindy hop 2018 för att även få uppleva dess lekfullhet på dansgolvet.

Som ordförande försöker jag att få verksamheten att rulla på i rätt riktning tillsammans med övriga styrelsen och med hjälp av alla våra engagerade medlemmar. Jag ansvarar även för IT-stöd så att vi kan kommunicera via hemsida och e-post och att vi kan bevara digitala minnen från dansen.

Husbandet är gruppen som samlar musicerande dansare och spelar upp till dans.

Frida Bergström
Kassör 2021-2022

Dans är det absolut roligaste i livet enligt mig och jag har hunnit testa en rad olika stilar genom åren, både pardans och solo. Lindy hop provade jag på för första gången för ungefär 10 år sedan och kände direkt att det var något för mig! Jag tycker om dess spontanitet men gillar också att lära mig koreografier och att uppträda, och har därför varit en del av Air Swings showgrupp i omgångar och medverkat vid ett antal framträdanden.

Som kassör i Air Swing är min ambition att bidra till föreningens mål att sprida swingdansen och hålla dansglädjen levande i Linköping.

Bengt Schmeling
Styrelseledamot 2020-2022

Samordnare av Air Swings kurser, "dansvarig" och redaktör för hemsidan

Jag är redaktör för föreningens hemsida som jag och Ivar byggde 2019. Jag är även kursadministratör, vilket innebär att det i första hand är jag som antar folk till kurser, svarar på e-post till kursanmalan @airswing.se, och generellt ansvarar för vårt medlemssystem dans.se, dvs. jag är “dansvarig”.

Jag har lyssnat på jazz och swingmusik hela livet, har dansat Lindy Hop sedan 2016 och älskar dansens lekfullhet och spontanitet.

Hadeel Ibrahim
Vice kassör styrelseledamot 2021-2022

Min resa med Lindy Hop började när jag följde med en vän till en Lindy-fest 2016. Jag blev direkt kär i musiken, dansen och miljön omkring. Jag anmälde mig till nybörjarkurs direkt och sedan dess har jag varit aktiv.

Genom att vara med i styrelsen vill jag bidra till att föreningen växer. Fler dansare betyder mer dansmöjligheter både på socialdansen och fest.

Zsuzsanna Csépányi
Styrelseledamot 2021-2022

Danslärare

Jag kom i kontakt med Lindy Hop och solojazz 2014 och blev genast förtrollad av swingdansvärlden. Jag har sedan dess uppträtt både i mitt hemland Ungern, men även i Sverige. Jag har undervisat i Lindy hop och solojazz sedan 2016 och började undervisa i Linköping 2019.

Jag vill dela med mig av den entusiasm jag känner för dansen och på dansgolvet älskar jag att improvisera, både som förare och följare. 

Leo Mohseni
Styrelseledamot 2021-2022

Jag är student på Linköpingsuniversitet där jag pluggar till Fysioterapeut. Jag älskar att dansa pardans men tycker även om och har dansat en hel del solodans som breakdance, street, shuffle, modern. När jag utbildade mig till lärarassistent i bugg fick jag lära om Lindy Hop vilket ledde mig till Air Swing. Jag blev fascinerad av dansstilen och den lekfulla musiken direkt från början. Dans generellt för mig är som ett språk, där man pratar med varandra bara med kroppsrörelse.
Jag sökte till styrelsen för att förhoppningsvis kunna visa och sprida den glädjen och energin som jag själv får från dansstilen och glädjefulla musiken.

Karl Munsin
Suppleant 2021-2022

Event-ansvarig, danslärare, samordnare av Air Swings kurser

Karl började dansa Lindy Hop 2011 och engagerade sig tidigt i föreningen. Först i festgruppen och senare även som lärare och i styrelsen. Karl dansar förutom Lindy Hop även Shag, Balboa och Blues.