Styrelsen

Gemensam epost-adress till styrelsen är styrelsen@airswing.se

Styrelsen i Linköping Air Swing 2023

Ivar Olofsson
Styrelseordförande 2020-2023

IT-ansvarig och kontaktperson för Husbandet

Jag har länge spelat jazz som pianist och började dansa Lindy hop 2018 för att även få uppleva dess lekfullhet på dansgolvet.

Som ordförande försöker jag att få verksamheten att rulla på i rätt riktning tillsammans med övriga styrelsen och med hjälp av alla våra engagerade medlemmar. Jag ansvarar även för IT-stöd så att vi kan kommunicera via hemsida och e-post och att vi kan bevara digitala minnen från dansen.

Husbandet är gruppen som samlar musicerande dansare och spelar upp till dans.

Gunnar Wickbom
Kassör 2023
Anna Hofmann
Styrelseledamot 2023

Jag började dansa Lindy Hop 2012 när jag då bodde i Bordeaux. Jag blev direkt kär i musiken och känslan av att ha kontakt med sin danspartner samt den underbara socialdansen på torg och parker i staden. Sedan dess har Lindy och Blues varit med mig var jag än har bott.

Här i Linköping med Air Swing har jag upptäckt Shag, min nya roliga favoritdans!

Jag är med i styrelsen för att hjälpa till med de uppgifter som dyker upp. Jag får så mycket roligt av Air Swings aktiviteter och jag vill bidra till att möjliggöra alla dessa roliga händelser.

Bengt Schmeling
Styrelseledamot 2020-2023

Samordnare av Air Swings kurser, "dansvarig" och redaktör för hemsidan

Jag är redaktör för föreningens hemsida som jag och Ivar byggde 2019. Jag är även kursadministratör, vilket innebär att det i första hand är jag som antar folk till kurser, svarar på e-post till kursanmalan @airswing.se, och generellt ansvarar för vårt medlemssystem dans.se, dvs. jag är “dansvarig”.

Jag har lyssnat på jazz och swingmusik hela livet, har dansat Lindy Hop sedan 2016 och älskar dansens lekfullhet och spontanitet.

Hadeel Ibrahim
Styrelseledamot 2021-2023

Min resa med Lindy Hop började när jag följde med en vän till en Lindy-fest 2016. Jag blev direkt kär i musiken, dansen och miljön omkring. Jag anmälde mig till nybörjarkurs direkt och sedan dess har jag varit aktiv.

Genom att vara med i styrelsen vill jag bidra till att föreningen växer. Fler dansare betyder mer dansmöjligheter både på socialdansen och fest.

Karin Eliasson
Styrelseledamot 2019-2021, 2023

Ansvarig Onsdagsswing

2018 provade jag Lindy hop för första gången och jag fastnade direkt! Jag har sedan dess upptäckt solojazz, Balboa och Shag, swingdanser som jag hoppas se mer av i Linköping framöver. Jag älskar jazzmusik och DJar då och då på Air Swings event, Ella Fitzgerald och Count Basie är två favoriter som jag spelar ofta.

Genom att vara med i styrelsen hoppas jag kunna bidra till att Air Swing är en välkomnande förening som skapar öppna och glädjefulla mötesplatser för dansare i Linköping.

Karl Munsin
Styrelseledamot 2021-2023

Event-ansvarig, danslärare, samordnare av Air Swings kurser

Karl började dansa Lindy Hop 2011 och engagerade sig tidigt i föreningen. Först i festgruppen och senare även som lärare och i styrelsen. Karl dansar förutom Lindy Hop även Shag, Balboa och Blues.
 
Zsuzsanna Csépányi
Styrelseledamot 2021-2023

Danslärare

Jag kom i kontakt med Lindy Hop och solojazz 2014 och blev genast förtrollad av swingdansvärlden. Jag har sedan dess uppträtt både i mitt hemland Ungern, men även i Sverige. Jag har undervisat i Lindy hop och solojazz sedan 2016 och började undervisa i Linköping 2019.

Jag vill dela med mig av den entusiasm jag känner för dansen och på dansgolvet älskar jag att improvisera, både som förare och följare.