Våra kursledare

Här presenteras kursledarna i våra olika dans- och sångkurser.

Zsuzsanna Csépányi
Kursledare

HT 2022
Lindy Hop nybörjare och nybörjarmedel

Zsuzsi kom i kontakt med Lindy hop och solojazz 2014 och blev genast förtrollad av swingdansvärlden. Hon har sedan dessa uppträtt både i sitt hemland Ungern, men även i Sverige.
Zsuzsi har undervisat i Lindy hop och solojazz sedan 2016, och började undervisa i Linköping 2019. Som lärare vill hon dela med sig av den entusiasm hon känner för dansen och på dansgolvet älskar hon att improvisera, både som förare och följare.  

Karl-Olof (Olle) Lybegård
Kursledare

HT 2022
Lindy Hop nybörjare

Olle började dansa Lindy Hop 2000 och har undervisat sedan 2018. Olle tycker om att undervisa och vill att fler ska få upptäcka tjusningen i rytmerna och de möjligheter till improvisation Lindy hopen ger.

Erika Svensson
Kursledare

HT 2022
Lindy Hop nybörjare

Erika började dansa Lindy hop 2013 och började undervisa i dansen för nybörjare höstterminen 2019.

Karl Munsin
Kursledare

HT 2022
Lindy Hop nybörjare, Collegiate Shag

Karl började dansa Lindy Hop 2011 och engagerade sig tidigt i föreningen. Först i festgruppen och senare även som lärare och i styrelsen. Karl dansar förutom Lindy Hop även Collegiate Shag, Balboa och Blues.

Christian Skoog
Kursledare

HT 2022
Lindy Hop nybörjarmedel

Christian började dansa Lindy hop i Norrköping 2015 och fastnade snabbt för dansglädjen, lekfullheten och swingmusiken. Dessa ord influerar hans dans och är något han gärna vill dela med sig av i sin undervisning.

Joakim Thorsten
Kursledare

HT 2022
Lindy Hop medel PLUS

Helena Balogh
Kursledare

HT 2022
Lindy Hop medel PLUS

Diego Stingo
Kursledare

HT 2022
Lindy Hop temalektioner, Collegiate Shag

Diegos första danserfarenhet var att dansa Breakdance år 2009. Den första pardansen han lärde sig var Lindy Hop 2013, då han också för första gången kom i kontakt med Collegiate Shag. 2018 började han dansa Blues, samtidigt som han utforskade latinska danser som Salsa, Bachata, Merengue och Tango. När han undervisar fokuserar han särskilt på teknik och musikalitet.

Laura Carra
Kursledare

HT 2022
Lindy Hop temalektioner, Collegiate Shag

2009 började Laura dansa Salsa, Bachata och Merengue i Spanien. Nio år senare, i 2018, kom hon i kontakt med Tango och för första gången med Swingdans, bland annat Lindy Hop, Collegiate Shag och Blues och blev taggad direkt. När hon undervisar fokuserar hon särskilt på musikalitet och partnerns kontakt.

Jan Tångring
Kursledare

Jan tog sin första lindylektion år 2006. Han brinner för koreograferad swingdans och leder ofta kurser i solojazz.
Jan älskar att se nya fötter dyka upp på dansgolvet och följa hur de utvecklas med tiden och steg för steg hittar in i dansen.

Kristina Forslind
Kursledare

Kristina har dansat till och från sen hon var barn. Började gå kurser i bugg när "Let's Dance" startade och testade Lindy hop för ca. 10 år sen och blev förälskad i dansen.
Har parallellt sedan dess provat alla möjliga andra danser och blev om möjligt ännu mer kär i Bluesdans för några år sen. Kristina har mest undervisat i Blues men även en del Lindy.
Hon vill att hennes elever ska hitta sin egen dans i sin egen kropp och känna glädjen och lekfullheten i dansen.