Våra kursledare

Här presenteras kursledarna i våra olika dans- och sångkurser.

Christian Skoog
Kursledare

Christian började dansa Lindy hop i Norrköping 2015 och fastnade snabbt för dansglädjen, lekfullheten och swingmusiken. Dessa ord influerar hans dans och är något han gärna vill dela med sig av i sin undervisning.

Karl-Olof (Olle) Lybegård
Kursledare

Olle började dansa Lindy Hop 2000 och har undervisat sedan 2018. Olle tycker om att undervisa och vill att fler ska få upptäcka tjusningen i rytmerna och de möjligheter till improvisation Lindy hopen ger.

Jonna Hammarsten
Kursledare
Jan Tångring
Kursledare

Jan tog sin första lindylektion år 2006. Han brinner för koreograferad swingdans och leder ofta kurser i solojazz.
Jan älskar att se nya fötter dyka upp på dansgolvet och följa hur de utvecklas med tiden och steg för steg hittar in i dansen.

Kristina Forslind
Kursledare

Kristina har dansat till och från sen hon var barn. Började gå kurser i bugg när "Let's Dance" startade och testade Lindy hop för ca. 10 år sen och blev förälskad i dansen.
Har parallellt sedan dess provat alla möjliga andra danser och blev om möjligt ännu mer kär i Bluesdans för några år sen. Kristina har mest undervisat i Blues men även en del Lindy.
Hon vill att hennes elever ska hitta sin egen dans i sin egen kropp och känna glädjen och lekfullheten i dansen.

Filippa Sidén
Kursledare

Filippa älskar att socialdansa, och brinner för att sprida förmåga och inspiration för att alla ska ha roligt på socialdansgolvet. Filippa har dansat swing sedan 2009 och undervisat i Lindy Hop sedan 2016. Genom åren har hon testat på många olika dansstilar.

Zsuzsanna Csépányi
Kursledare

Zsuzsi kom i kontakt med Lindy hop och solojazz 2014 och blev genast förtrollad av swingdansvärlden. Hon har sedan dessa uppträtt både i sitt hemland Ungern, men även i Sverige.
Zsuzsi har undervisat i Lindy hop och solojazz sedan 2016, och började undervisa i Linköping 2019. Som lärare vill hon dela med sig av den entusiasm hon känner för dansen och på dansgolvet älskar hon att improvisera, både som förare och följare.  

Ebba Kihlberg
Kursledare

Musik, dans och sång har funnits i Ebbas liv sen barnsben. Under sin uppväxt har hon bland annat dansat i grupp med varierande stilar inklusive jazz, hon har sedan dess fascinerats av magin mellan musik och rörelse. Våren 2018 upptäckte hon Lindy Hop och tog genast del av de kurser, socialdanser och workshops som erbjöds.

Anna Falk
Kursledare

Anna har alltid älskat att dansa och har en bakgrund inom jazzdans. Sedan 2016 har hon dansat olika former av swingdanser främst Lindy Hop men också Balboa, Shag, Solojazz, Blues och lite Stepp. Anna älskar swingdanserna för dess frihet, lekfullhet, glädje och utrymmet för egen improvisation. Anna brinner för att sprida swingdanserna med dess utpräglade sociala karaktär och rika musik och kulturliv till många människor.

Erika Svensson
Kursledare

Erika började dansa Lindy hop 2013 och började undervisa i dansen för nybörjare höstterminen 2019.

Sofia Wilhelmsson
Kursledare
Joakim Thorsten
Kursledare
Helena Balogh
Kursledare