Våra kursledare

Här presenteras kursledarna i våra olika dans- och sångkurser.

Christian Skoog
Kursledare

Christian började dansa Lindy hop i Norrköping 2015 och fastnade snabbt för dansglädjen, lekfullheten och swingmusiken. Dessa ord influerar hans dans och är något han gärna vill dela med sig av i sin undervisning.

Ebba Kihlberg
Kursledare

Musik, dans och sång har funnits i Ebbas liv sen barnsben. Under sin uppväxt har hon bland annat dansat i grupp med varierande stilar inklusive jazz, hon har sedan dess fascinerats av magin mellan musik och rörelse. Våren 2018 upptäckte hon Lindy Hop och tog genast del av de kurser, socialdanser och workshops som erbjöds.

Sofia Wilhelmsson
Kursledare
Zsuzsanna Csépányi
Kursledare

Zsuzsi kom i kontakt med Lindy hop och solojazz 2014 och blev genast förtrollad av swingdansvärlden. Hon har sedan dessa uppträtt både i sitt hemland Ungern, men även i Sverige.
Zsuzsi har undervisat i Lindy hop och solojazz sedan 2016, och började undervisa i Linköping 2019. Som lärare vill hon dela med sig av den entusiasm hon känner för dansen och på dansgolvet älskar hon att improvisera, både som förare och följare.  

Karl-Olof (Olle) Lybegård
Kursledare

Olle började dansa Lindy Hop 2000 och har undervisat sedan 2018. Olle tycker om att undervisa och vill att fler ska få upptäcka tjusningen i rytmerna och de möjligheter till improvisation Lindy hopen ger.

Jan Tångring
Kursledare

Jan tog sin första lindylektion år 2006. Han brinner för koreograferad swingdans och leder ofta kurser i solojazz.
Jan älskar att se nya fötter dyka upp på dansgolvet och följa hur de utvecklas med tiden och steg för steg hittar in i dansen.

Oscar Larsson
Kursledare

Oscar började dansa Lindy Hop 2009, breddade sin danskunskap förutom bugg som han började med 2005. Hösten 2013 flyttade han från Skellefteå för studier och så började hans intresse för Lindy Hop att växa efter ha anslutit sig till en Lindy Hop förening i Karlstad. Hösten 2019 blev det nya studier i Linköping och anslöt sig till vår förening.

Helena Balogh
Kursledare
Joakim Thorsten
Kursledare
Anna Falk
Kursledare

Anna har alltid älskat att dansa och har en bakgrund inom jazzdans. Sedan 2016 har hon dansat olika former av swingdanser främst Lindy Hop men också Balboa, Shag, Solojazz, Blues och lite Stepp. Anna älskar swingdanserna för dess frihet, lekfullhet, glädje och utrymmet för egen improvisation. Anna brinner för att sprida swingdanserna med dess utpräglade sociala karaktär och rika musik och kulturliv till många människor.

Erika Svensson
Kursledare

Erika började dansa Lindy hop 2013 och började undervisa i dansen för nybörjare höstterminen 2019.

Filippa Sidén
Kursledare

Filippa älskar att socialdansa, och brinner för att sprida förmåga och inspiration för att alla ska ha roligt på socialdansgolvet. Filippa har dansat swing sedan 2009 och undervisat i Lindy Hop sedan 2016. Genom åren har hon testat på många olika dansstilar.

Eva Fröberg
Kursledare

Eva började dansa Lindy hop 1999 i Australien, men kom igång ordentligt med dansen i Uppsala 2002.
Några år senare började hon även uppträda i solojazz och charleston.
Eva började undervisa Lindy hop och solojazz 2009, i swingdansföreningen Swingkatten i Uppsala.
Eva vill få fler att dansa swingdans och det var en av anledningarna till att hon ville vara med och starta
Air Swing. 

Martin Divak