Våra kursledare

Här presenteras kursledarna i våra danskurser.

Christian Skoog
Kursledare

HT 2023
Lindy Hop nybörjare

Christian började dansa Lindy hop i Norrköping 2015 och fastnade snabbt för dansglädjen, lekfullheten och swingmusiken. Dessa ord influerar hans dans och är något han gärna vill dela med sig av i sin undervisning.

Agnes Söderlund
Kursledare

HT 2023
Lindy Hop nybörjare, Collegiate Shag grundkurs

Ömer Kus
Kursledare

HT 2023
Lindy Hop nybörjarmedel

Zsuzsanna Csépányi
Kursledare

HT 2023
Lindy Hop nybörjarmedel och medel

Zsuzsi kom i kontakt med Lindy hop och solojazz 2014 och blev genast förtrollad av swingdansvärlden. Hon har sedan dessa uppträtt både i sitt hemland Ungern, men även i Sverige.
Zsuzsi har undervisat i Lindy hop och solojazz sedan 2016, och började undervisa i Linköping 2019. Som lärare vill hon dela med sig av den entusiasm hon känner för dansen och på dansgolvet älskar hon att improvisera, både som förare och följare.  

Fathima Scillasdotter
Kursledare

HT 2023
Lindy Hop medel

Joakim Thorsten
Kursledare

HT 2023
Lindy Hop medel och medelavancerad

Helena Balogh
Kursledare

HT 2023
Lindy Hop medel och medelavancerad

Diego Stingo
Kursledare

HT 2023
Lindy Hop medel, Blues

Diegos första danserfarenhet var att dansa Breakdance år 2009. Den första pardansen han lärde sig var Lindy Hop 2013, då han också för första gången kom i kontakt med Collegiate Shag. 2018 började han dansa Blues, samtidigt som han utforskade latinska danser som Salsa, Bachata, Merengue och Tango. När han undervisar fokuserar han särskilt på teknik och musikalitet.

Laura Carra
Kursledare

HT 2023
Lindy Hop medel, Blues

2009 började Laura dansa Salsa, Bachata och Merengue i Spanien. Nio år senare, i 2018, kom hon i kontakt med Tango och för första gången med Swingdans, bland annat Lindy Hop, Collegiate Shag och Blues och blev taggad direkt. När hon undervisar fokuserar hon särskilt på musikalitet och partnerns kontakt.

Karl Munsin
Kursledare

HT 2023
Lindy Hop medel, Balboa grundkurs, Collegiate Shag grundkurs

Karl började dansa Lindy Hop 2011 och engagerade sig tidigt i föreningen. Först i festgruppen och senare även som lärare och i styrelsen. Karl dansar förutom Lindy Hop även Collegiate Shag, Balboa och Blues.

Jenny Söderbring

HT 2023
Balboa grundkurs

Jan Tångring
Kursledare

HT 2023
Solojazz

Jan tog sin första lindylektion år 2006. Han brinner för koreograferad swingdans och leder ofta kurser i solojazz.
Jan älskar att se nya fötter dyka upp på dansgolvet och följa hur de utvecklas med tiden och steg för steg hittar in i dansen.