Dans- och demokratikväll med årsmöte 13/4

  • Lördag 13 april kl. 17:30 är det årsmöte på föreningshuset Fontänen.
  • Inför det, kl. 17:00 är det ett litet föredrag om föreningsdemokrati.
  • På kvällen är det dans i vagnhallen.

Du anmäler dig till årsmötet bland de vanliga kurserna. Då vi har många medlemmar i föreningen, så är det inte säkert att alla får plats, så det är först till kvarn som gäller.

Välkomna till en dans- och demokratikväll i samband med Air Swings första årsmöte och Bent Persson Swingband!

Vi vill att våra medlemmar ska känna sig delaktiga i vår ideella förening och att det ska kännas självklart och enkelt att vara med och delta och påverka vad vi vill göra inom våra ramar.
Vi önskar att så många som möjligt av våra medlemmar ska komma och deltaga på vårt högst beslutande organ - Årsmötet. Vi kommer därför att bjuda alla medlemmar som kommer på årsmötet på gratis entré till kvällens fantastiska danskväll där vi gästas av Bent Persson Swingband!

Under swingeran var lika mänskliga rättigheter och möjlighet att göra sin röst hörd ingen självklarhet för alla. Segregationen var stor med stora olikheter i vilka rättigheter man hade pga hudfärg. Inom musiken och dansen kan vi hitta återspeglingar av denna tid som föregick civil rights movement på 50-60 talet i USA där protester tillslut gjorde att nya lagar minskade diskriminering pga hudfärg.
Vi vill denna dag uppmärksamma alla dessa människors kamp för demokrati och lika värde och medvetandegöra våra medlemmar om demokratins betydelse i vår ideella förening.

Program:

  • Vi börjar kvällen kl 17 med ett föredrag om demokrati och demokrati tillämpat i en ideell förening.
  • Kl 17.30-19: Årsmöte.
  • Kl 19 serveras en matig smörgås och fikabuffé för 50 kr till härlig swingmusik av swing-DJ.
  • Runt 20 går Bent Persson Swingband på scen!
  • Vi dansar tills musiken stängs av kl 24.

Alltså, kom till årsmötet, få mer insyn i föreningens arbete och gör din röst hörd! Du får som bonus danskvällen gratis!
Vi vill gärna att man anmäler sig till aktiviteten Årsmöte. Man behöver vara medlem för att kunna anmäla sig. Anmälan till medlemskap finns också på kurssidan.

Deltar man inte på årsmötet är entré för medlemmar 120 kr och för icke medlemmar 150 kr.

Fikabuffé för alla 50 kr.

Vi välkomnar medlemmar som kan tänka sig att baka något till fikabuffén, man får då som tack frossa gratis i fikabuffén under kvällen!

VARMT VARMT VÄLKOMNA?

Styrelsen och Eventgruppen, Air Swing.

Arrangemanget ges med stöd av KULTURENS