Dansfest på Landerydgården 12/11

Mitt i det mörkaste novemberrusket snörar vi på oss dansskorna och värmer upp oss med en sprakande dansfest på Landerydgården i Linköping!

Vi planerar att danskvällen ska innehålla livemusik, en workshop i Boogie Woogie för lindyhoppare och en prova-på-timme i Lindy Hop. Det kommer också bli ett uppträdande av Air Swings egen showgrupp, missa inte det!

Vill du vara med och göra kvällens fikabuffé till något alldeles extra? Kanske vill du baka paj, småkakor eller bara ta med frukt? Meddela oss vad du bidrar med. Alla som bakar till fikabuffén fikar gratis under kvällen.

Boogie Woogie taster
På tastern fokuserar vi på Boogie Woogie som socialdans och vad som skiljer mest mellan danserna Boogie Woogie och Lindy Hop i karaktär. Första kvarten är en mer teoretisk del där vi går igenom vissa skillnader mellan danserna och även ger lite bakgrundshistoria till dansen Boogie Woogie. Resterande tid lägger vi på dans där vi testar några olika tekniker för hur man kan ändra karaktären i dansen då musiken bjuder in till det. Du behöver kunna grunderna Lindy Hop för att delta.
Lärare är Carina & Johnny från swingdansföreningen Lindustry i Norrköping.

Plats
Landerydgården, Bokhagsvägen 10 i Linköping

Lokaltrafik till Landerydgården
Buss 16 från Linköpings resecentrum mot Södra Ekholmen, hållplats Hjulsbro skola (1 min promenad).
Buss 14 från Linköpings resecentrum mot Hjulsbro, hållplats Vårdsbergsvägen (8 min promenad).

Tider
17.30-19.00: Boogie Woogie taster (för dig som redan dansar Lindy hop)
18.00-19.00: Lärarledd prova-på Lindy Hop, inga förkunskaper krävs.
Ingen danspartner krävs.
19.00-23.30: Socialdans till Nap King Carl och swing-DJ.

Ta gärna med en egen vattenflaska.

Inträde
150 kr – ordinarie pris
120 kr för medlemmar i Air Swing
50 kr för ungdomar till och med 19 år

Evenemanget är drogfritt och arrangeras i samarbete med studieförbundet Kulturens och får stöd från kultur- och fritidsnämnden i Linköping.