Höstens dansaktiviteter

Nu när många restriktioner hävs den 29 september kommer Linköping Air Swing att starta upp sin normala verksamhet med pardans i Lindy Hop!

Kursverksamheten och Onsdagsswing (socialdans) kommer att starta upp i början av oktober och vår första dansfest kommer att gå av stapeln den 16 oktober. Vi kommer att publicera detaljerad information om de olika aktiviteterna här på vår hemsida och även skriva blänkare på vår Facebook-sida.

Dessvärre är inte pandemin över, därför måste vi sätta upp en del förhållningsregler som ni som deltagare på våra aktiviteter måste följa.

Förhållningsregler

Förutsättningarna att delta på Air Swings aktiviteter under hösten 2021 är att:

  • Du ska vara fullt vaccinerad med två doser mot covid-19,
  • Du känner inga sjukdomssymptom (feber, hosta, förkylningssymptom, muskelvärk eller andningsbesvär), stanna hemma i annat fall.
  • Om du har varit sjuk, ska du ha varit symptomfri i minst två dagar.
  • Du håller god handhygien, tvätta händerna med tvål och vatten ofta och noggrant och använd gärna handsprit.

Höstens kurser

Höstens kurser kommer att hållas i Folkungahallens danslokaler, Danssalen och Aerobicsalen. Vi kommer att byta danspartner under alla våra Lindy Hop -kurser.

Vecka 40 startar vi tre uppfräschningskurser “Get in shape” (två Lindy Hop-kurser på olika nivåer samt en solojazz-kurs) med 3 tillfällen, där vi dammar av våra kunskaper i Lindy Hop så att vi kan förbereda oss inför de kommande kurserna. Dessa uppfräschningskurser är nu öppna för anmälan.

Vecka 43 startar vi våra vanliga terminskurser i Lindy Hop på 4 olika nivåer och en kurs i autentisk jazz (solojazz), denna höst med endast 6 tillfällen med uppehåll för höstlovet vecka 44. Anmälan till terminskurserna öppnar lördag 9 oktober, kl. 10:00.

Anmälan till våra kurser sker via vår kurssida.

Här kan du hitta mer detaljer kring kurserna

Get in shape: Lindy Hop uppfräschning, basnivå

3 torsdagar 18:40-20:00 i Danssalen med start 7 oktober.
Lärare: Karl och Erika.
Denna uppfräschningskurs är för dig som vill inspireras att komma igång med Lindy Hop igen efter det långa pandemiuppehållet. Kursen passar för dig som har gått 2-3 terminskurser i Lindy Hop.
Du kan även hoppa på kursen med start 14 oktober (endast två tillfällen) till ett rabatterat pris. Anmälan är fortfarande öppen.

Get in shape: Lindy Hop uppfräschning, fortsättningsnivå

3 tisdagar 18:10-19:30 i Aerobicsalen med start 5 oktober.
Lärare: Zsuzsi, Sofia och Olle.
Denna uppfräschningskurs är för dig som vill inspireras att komma igång med Lindy Hop igen efter det långa pandemiuppehållet. Kursen passar för dig som har gått minst 3-4 terminskurser i Lindy Hop.
Du kan även hoppa på kursen med start 12 oktober (endast två tillfällen) till ett rabatterat pris. Anmälan är fortfarande öppen.

Get in shape: Solojazz uppfräschning, basnivå

3 söndagar 19:10-20:30 i Aerobicsalen med start 10 oktober.
Lärare: Janne.
Den här kursen lär ut autentisk jazz (även kallad solojazz) på grundnivå. Kursen passar för den som vill testa autentisk jazz för första gången eller den som har dansat någon termin av Lindy Hop eller liknande swingdans.
Anmälan öppnar redan måndag 27 september, kl. 18:00.

Lindy Hop Nybörjare

6 tisdagar 19:40-21:00 i Aerobicsalen med start 26 oktober.
Lärare: Karl och Sofia.

Lindy Hop Nybörjar-medel

6 torsdagar 18:40-20:00 i Danssalen med start 28 oktober.
Lärare: Christian och Fathima.

Lindy Hop Medel

6 måndagar 19:05-20:25 i Danssalen med start 25 oktober.
Lärare: Olle och Zsuzsi.

Lindy Hop Medel-avancerat

6 tisdagar 18:10-19:30 i Aerobicsalen med start 26 oktober.
Lärare: Helena och Jocke.

Autentisk jazz (solojazz)

6 söndagar 19:10-20:30 i Aerobicsalen med start 7 november.
Lärare: Janne.

Socialdanser – Onsdagsswing på Skylten

Den 6 oktober startar vi igång våra socialdanser: Onsdagsswing på Skylten, Södra Oskarsgatan 3 (bakom järnvägsstationen, 3 minuters promenad från stationen).  Vi kommer att arrangera Onsdagsswing varannan vecka, jämna veckor, dvs. 6/10, 20/10, 3/11, 17/11, 1/12, och 15/12 med prova-på-timme i Lindy Hop 6/10, 3/11 och 1/12.

Höstens dansfester

Vi planerar in tre dansfester i höst:

Vi ser så mycket fram emot att träffa gamla och nya Lindy Hop-vänner på dansgolvet!