Vad händer i vår?

Vårens kurser 2024

Vårens terminskurser i Lindy Hop, Solojazz, Balboa, Blues, Air Teens och Koreografigruppen är planerade och de öppnar för anmälan den 6 januari, kl. 10.00
Här kan ni anmäla er till våra terminskurser.
Det blir kurser i Lindy Hop på nivåerna nybörjare, nybörjarmedel, medel och medel-avancerad samt en Lindy Hop-kurs för Air Teens, alla på 12 lektionstillfällen. Vi erbjuder också halvterminskurser i Blues för nybörjare och Blues fortsättning, dessa körs under 6 lektionstillfällen. Det blir även en Balboa-, en Solojazz-kurs (autentisk jazz) och en koreografi-grupp, alla på 12 tillfällen.
Läs om detaljerna för alla vårens kurser här.


Socialdans till swingmusik

Den 17 januari har vi premiär för våra regelbundna socialdanstillfällen där man kan dansa Lindy Hop, Balboa och Collegiate Shag till härlig, gammal swingmusik: Onsdagsswing på kulturhuset Skylten, Södra Oskarsgatan 3 (bakom järnvägsstationen, 3 minuters promenad från stationen).

Vi kommer att arrangera Onsdagsswing varannan onsdag, udda veckor, dvs. 17/1, 31/1, 28/2, 13/3, 27/3, 10/4 och 24/4. Det blir ingen onsdagsswing den 14/2 men då hittar vi på något annat. Onsdagsswing håller till i lokalen ”Klubben” och socialdansen håller på till 21.30.

Vi håller en prova-på-timme i Lindy Hop mellan kl. 18-19 den 17/1, 31/1, 28/2, 27/3 och 24/4.

I maj månad flyttar vi ut Onsdagsswing till utedansbanan i Gamla Linköping.

Socialdans till Bluesmusik

Den 6 februari börjar vi med socialdans till bluesmusik varje tisdag kväll, direkt efter blueskursen som hålls i lokalen ”Oljudet” på kulturhuset Skylten. 12 tillfällen kommer det att bli. Socialdansen håller på mellan 19.30-21.30.

Innan dess blir det ett prova-på-tillfälle för bluesdans på Skylten den 16 januari.

Dansfester och årsmöte

Årets första dansfest blir på Dansens Hus den 20 januari.
Nästa större evenemang blir en intensiv-kurs för Lindy Hop nybörjare helgen 10-11 februari med en dansfest på lördagen i Dansens Hus.
Vi planerar för en dansfest den 2 mars på Arbis och en workshop i Lindy Hop 23-24 mars med Pontus och Isabella på Dansens Hus (ja, vi är medvetna om att det tyvärr krockar med Swingin’ Spring i Göteborg).

Linköping Air Swings evenemang är drogfria och arrangeras i samarbete med studieförbundet Sensus och får stöd från kultur- och fritidsnämnden i Linköping.