World Lindy Hop day 26/5

På Kristi himmelsfärds dag, den 26 maj är det World Lindy Hop day! Det ska vi traditionsenligt fira tillsammans med Lindustry, swingdansföreningen i Norrköping! Det blir en fullmatad dag och kväll på Babettes Kafferi på Stora Badstugatan 4 i Linköping med dans, livemusik och gemenskap. Kvällens band är Nap King Carl.

Tider
12:00-16:00: Workshops
Ingen anmälan behövs. Deltagande i workshops är gratis för alla.
12.00: Big Apple repetition med Anna och Sofia
13.00: Shim Sham stepp med Isabelle
14.00: Lead/follow switch (Lindy Hop) med Carina och Johnny
15.00: Stegvariationer Lindy Hop med Christian

Se detaljer om varje workshop nedan.

18.00-19.00: Lärarledd prova-på Lindy Hop, inga förkunskaper krävs. Ingen danspartner krävs.
19.00-23.30: Socialdans till Nap King Carl och DJ.

Ta med en egen vattenflaska!
Babettes säljer fika och mat.

Inträde till kvällsaktiviteterna (från kl. 18):
150 kr ordinarie pris
120 kr för medlemmar i Air Swing och Lindustry
50 kr för ungdomar till och med 19 år

Big Apple repetition
Vi fräschar upp den klassiska koreografin Big Apple!
Originalet koreograferades av Frankie Manning och kan ses i klipp från filmen Keep punchin’ från 1939. Det finns många versioner och vi har framförallt lärt av Patrick and Natasha som har steg-för-steg-instruktioner tillgängliga på Youtube. Men det är ju svårt att inte också inspireras av andra imponerande grupper som the Hot Shots stilsäkra dans.

Big Apple är omfattande och ganska utmanande varför vi tänker att denna relativt korta workshop passar de som tidigare provat på, vill friska upp minnet eller fortsätta bygga på koreografin. Vi hoppas förstås att vi ska kunna riva av en Big Apple tillsammans sen på kvällen!

Shim Sham stepp
Lär dig steppversionen av solorutinen Shim Sham! Fokus ligger här på de olika stegens rytmer. Ett bra sätt att testa stepp och samtidigt få inspiration till variation av sin övriga solodans. Workshopen riktar sig till dig som är bekant med rutinen Shim Sham sedan tidigare och vill testa stepp eller hitta sätt att variera rutinen på. Har du steppskor kan du med fördel använda dessa. Andra skor fungerar också bra, men lite hårdare sula rekommenderas för att få rätt känsla.

Lead/follow switch (Lindy Hop)
Vi lär oss hur man kan byta roll under dansens gång. Vi går igenom byten i några olika turer samt hur man kan ge bort och ta över förar-/följarrollen.
Workshopen är för dig som kan grundläggande turer som både förare och följare.

Stegvariationer Lindy Hop
Förvänta er härlig musik och kanske några nya dansidéer. Workshopen är för dig som kan grundläggande turer som tex. passeringar och swing-out och uppåt. Vi kommer att jobba med stegvariationer lager så kommer förhoppningsvis vara något för alla som vill få in mer lekfullhet i dansen.

Förutsättningar
Förutsättningarna att delta på Air Swings aktiviteter under våren 2022 är att:

  • Du ska vara fullt vaccinerad med minst två doser mot covid-19,
  • Du känner inga sjukdomssymptom (feber, hosta, förkylningssymptom, muskelvärk eller andningsbesvär), stanna hemma i annat fall.
  • Om du har varit sjuk, ska du ha varit symptomfri i minst två dagar.
  • Du håller god handhygien, tvätta händerna med tvål och vatten ofta och noggrant och använd gärna handsprit.

Evenemanget är drogfritt och arrangeras i samarbete med studieförbundet Kulturens och får stöd från kultur- och fritidsnämnden i Linköping.