World Lindy Hop Day 26/5 i Norrköping

Välkommen att fira World Lindy Hop Day på Hemgården i Norrköping!

Arrangemanget är ett årligen återkommande samarbete mellan föreningarna Lindustry Norrköping och Linköping Air Swing. World Lindy Hop Day firas i hela världen den 26 maj, på dansikonen Frankie Mannings födelsedag och till minnet av hans ära. Vi passar också på att fira Mors dag och vår härliga gemenskap mellan våra swingdansföreningar i Norrköping och Linköping.

Här hittar du facebookeventet för arrangemanget.

Plats
Hemgården, Saltängsgatan 7 i Norrköping

Schema
12.20-12.30 Lindy Hop flashmob i Lindens köpcentrum
   Socialdans och Shim Sham. Alla kan delta!
   Samling kl. 12.10 utanför Akademibokhandeln i Galleria Domino.
   Mer info och anmälan här.
13.00-15.00 Gratis dansworkshops på olika nivåer
   Se detaljer längre ned.
15.00-16.00 Prova-på Lindy Hop
   Varken danspartner eller tidigare erfarenhet krävs.
16.00-17.00 Fixa vintage-frillan
   Vi testar oss fram och gör olika frisyrer anpassade för socialdans.
   Intresserad att delta i frisyr-workshopen? Gå gärna med i denna Facebookgrupp och låt dig inspireras i förväg av de instruktionsvideos som ligger där.
17.00-18.00 Matbreak
18.00-21.00 Socialdans till Aircraft Big Band varvat med swing-DJ.

Under dagen kommer det eventuellt också att finnas ett Vintage Corner där du kan köpa och sälja kläder, skor och accessoarer – mer info om detta kommer.

Kostnad
Entré socialdans medlemmar (Lindustry eller Linköping Air Swing): 120 kr
Entré socialdans Icke medlemmar: 160 kr
Fikabuffé socialdans: 40 kr
Pastaparty: 50 kr.
Notera att pastapartyt måste förbokas och förbetalas. Se mer info nedan.
Övriga workshops: Gratis.

Vi ser gärna att man betalar med Swish.

Spira café på Hemgården
Otroligt hemtrevliga Spira café (en våning upp på Hemgården) håller öppet enbart för vår skull denna dag mellan kl. 13.00-18.00! Här kan du köpa hembakt fika, väldigt god lunch/middag och koppla av mellan aktiviteterna. Vi uppmuntrar alla att handla något av dem så de blir peppade på att hålla öppet vid flera av våra framtida events! Här kan du läsa matmenyn.

Mors dag – Mamma ska med!
Bjud mamma på en härlig Mors dag på Hemgården!
Förslag: Ta med mamma till Prova-på Lindy Hop kl 15.00-16.00. Kika sen in på workshopen i att fixa vintagefrillan kl 16.00-17.00 eller spana efter fynd i vår vintage shop. Därefter tar ni en fika/middag kl 17.00-18.00 på Spira café en våning upp. Avslutningsvis är det dags för kvällsdans kl 18.00 där hon kan välja att ta en svängom eller bara sitta och njuta av storbandsmusiken.
Alla medföljande mammor (som ännu inte dansar Lindy Hop) har nämligen GRATIS ENTRÉ!
Anmäl i kassan när ni anländer till socialdansen.

Vintage shop – köp och sälj!
Kl 13.00-20.30 kommer det finnas en obemannad Vintage Shop där du kan köpa och sälja tidstypiska kläder, prylar och accessoarer. Här kan du läsa mer om hur det kommer gå till.

Socialdans – vill du uppträda?
Socialdansen till AirCraft Big Band pågår kl 18.00-21.00. I bandpauserna vore det roligt med lite uppvisningar! Önskar du delta med något? Anmäl till Anna Gustafsson eller Karl Munsin. Alla nivåer kan och uppmuntras att delta!

Hjälpa till? Härligt!
Vi i arrangörsgruppen kommer att ha mycket att göra under dagen. All hjälp underlättar enormt och gör förhoppningsvis att också vi kommer hinna njuta lite av eventet! Vi behöver exempelvis hjälp med att kolla till fikabuffén en liten stund under socialdansen och att delta i snabbstädningen efter dansen.
Här finns länk till dokumentet där du kan läsa mer och själv skriva upp dig på någon uppgift (lättast att fylla i via dator). Om det strular kan du svara på det här mailet så hjälper vi dig att skriva upp dig på den uppgift du önskar.

Stort tack från initiativtagarna Anna Gustafsson (Lindustry) och Karl Munsin (Linköping Air Swing)! Den här dagen skapar vi ihop och det blir vad vi gör den till!

Varmt välkomna!
Swingdansföreningarna Lindustry och Linköping Air Swing

WORKSHOPS – Beskrivningar

13.00-13.50 Workshop Swing-out-variationer
I den här workshopen utforskar vi olika varianter av swingouts. Det inkluderar handfattningar, variationer i fotarbete och kreativa sätt att leda och följa.
Nivå: För dig som dansar lindy hop på nivå fördjupning/medel-medel-avancerad och kan utföra en swing out på ett kontrollerat sätt till olika tempo.
Ledare: Agnes Söderlund och Christian Skoog
Lokal: Stora salen

13.00-13.50 Workshop Slow Lindy
Den här Lindy Hop-workshopen är avsedd för dem som har svårt att känna sig bekväma när musiken saktar ner i en social dans. Vi kommer att fokusera på att maximera möjligheterna som en långsam rytm ger oss – både när det gäller kroppsteknik och dansdynamik!
Nivå: För dig som dansar lindy hop på nivå utveckling/nybörjarmedel.
Ledare: Laura Carra och Diego Stingo
Lokal: Folkdanssalen

14.00-14.50 Workshop Frankie style
I den här workshopen får du lära dig några klassiska och roliga figurer som Lindy Hop-dansens stora ikon Frankie Manning dansade och lärde ut.
Nivå: Denna workshop passar dig som som gått grundkurs/nybörjarkurs i Lindy Hop.
Ledare: Conny Sandh och Agnes Söderlund
Lokal: Stora salen

14.00-14.50 Workshop Solojazz – Mama’s Stew
För att hylla alla underbara mammor på Mors dag så lär vi ut solojazzrutinen Mama Stew! En koreografi som användes som uppvärmningsdans av Whitey’s Lindy Hoppers.
Nivå: Denna workshop kommer ha ett högre undervisningstempo och passar dig som dansar pardans på minst nivå utveckling/medel alternativt har dansat solodans förut.
Ledare: Erika Rehnberg Blomster
Lokal: Folkdanssalen

15.00-15.50 Workshop Locka fram din kreativitet!
Denna workshop fokuserar på att öka lekfullheten i pardansen. Genom enkla övningar plockar vi fram kreativiteten och skapar förutsättningar för mer spontan och glädjefylld pardans – perfekt inför kvällens socialdans!
Nivå: För alla som dansar Lindy Hop oavsett nivå.
Ledare: Carina Daubner och Johnny Gillner
Lokal: Stora salen

15.00-15.50 Prova-på Lindy Hop
Kom och prova den svängiga afroamerikanska dansen från 1930-talet. Vi utlovar en rolig timme där vi går igenom grunderna för att klara av en svängom på dansgolvet. Och om du redan kan en dansroll så kom gärna och testa den andra!
Nivå: Nybörjare. Varken danspartner eller tidigare erfarenhet krävs.
Lokal: Folkdanssalen

16.00-16.50 Workshop Fixa vintage-frillan
Vi lär oss göra vintageinspirerade frisyrer som passar bra till dans! Perfekt inför kvällens fest. Denna workshop kommer inte ha någon specifik ledare utan vi testar och lär av varandra och youtube. Ta med hårnålar, tofsar, borste och gärna en liten spegel och så grejar vi loss tillsammans!
Nivå: Alla är välkomna
Ansvariga: Anna Gustafsson och Mia Lindstam
Lokal: Folkdanssalen