World Lindy Hop Day 27/5

Lördagen den 27 maj firar vi traditionsenligt World Lindy Hop Day. Vi kommer att erbjuda dansaktiviteter hela eftermiddagen samt socialdans mitt på dagen och på kvällen till liveband på utedansbanan i Gamla Linköping.


Tider
12.00-13.00: Socialdans till DJ 
13.15-16.15: Workshops
Ingen föranmälan behövs.
13.15 Workshop: Follower takeover med Ebba och Christian
Orden föra och följa antyder att en person är ansvarig och att den andra personen följer med. Dessa roller kan vara grunden till pardans, men i Lindy Hop finns det utrymme att utforska gränslandet mellan rollerna och dansen kan bli mer dynamisk om vi ibland tänjer på dessa gränser. Vi kommer att utforska hur föraren kan ge utrymme till följaren, hur följaren kan ta initiativ och hur båda rollerna kan inspirera varandra. Nivån passar från nybörjarmedel och uppåt.
14.15 Workshop: Dips
med Zsuzsanna och Olle
15.15 Workshop: Swingout variationer
med Isabelle och Benny
I denna workshop får du möjlighet att utveckla din swingout på ett lekfullt sätt. Vi går igenom olika fotvariationer som kan användas för improvisation i dansen. Vi går även igenom turen Texas Tommy som är en variation på swingout. Nivån passar för alla som har koll på grunderna i Lindy Hop och som vill utveckla sin swingout.

16.30: Vintage shop öppnar.
Om du vill köpa eller sälja tidstypiska kläder, skor eller accessoarer, här är forumet för dig!
17.00-18.00: Lärarledd prova-på Lindy Hop, inga förkunskaper krävs. Ingen danspartner krävs.
18.00-21.00: Socialdans till Ding Dong Daddies och DJ.

Ta med en egen vattenflaska!

Inträde till aktiviteterna (enhetspris för hela dagen):
50 kr

Evenemanget är drogfritt och arrangeras i samarbete med studieförbundet Kulturens och får stöd från kultur- och fritidsnämnden i Linköping.