Kursstart BLUES nybörjare 18/4

Bluesdans började ursprungligen dansas i början av 1900-talet bland afrikanska slavar som hade förts till Amerika. Olika religioner, kulturer och danser hittade ett gemensamt golv i USA där danserna blandades och utvecklades när afrikanska människor började dansa till bluesmusik.

Bluesdans har mycket att göra med sambanden mellan dig och musiken, dig och din danspartner samt mellan dig och dig själv. Bluesdans är den lugnaste versionen av swingdansfamiljen där man har ett enkelt grundsteg med mycket flexibilitet och utrymme för tolkning och improvisation. Dansen har inte så många välstrukturerade rörelser som till exempel Lindy Hop har, det är ju kommunikation och improvisation som dansen fokuserar på. Alla dansar blues i sin egen stil, hur duktig du blir beror på hur du relaterar till vad musiken säger till dig och hur du uttrycker det med kroppen så att din danspartner kan följa dig i bluesäventyret.

Kursen ska ge dig verktyg för att börja dansa Blues självständigt och att bli bättre på musikalitet och improvisation i allt annat du dansar. I slutet av kursen kommer du kanske att veta något om dig själv som du kanske inte visste i början.

Ledare: Laura Carra och Diego Stingo
Antal tillfällen: 6
Tid: Tisdagar 18:00-19:30, 18/4-23/5 2023 (vecka 16-21)
Var: Kulturhuset Skylten – lokal ”Oljudet”, Södra Oskarsgatan 3
Kostnad:  300 kr.
(plus 100 kr i medlemsavgift i Linköping Air Swing, om du inte redan är medlem för aktuellt kalenderår)

Anmäl dig till blueskursen här!