World Lindy Hop Day 26/5

World Lindy Hop Day firas över hela världen på Frankie Mannings födelsedag. Som traditionen säger samarbetar Norrköpings- och Linköpingscenen kring detta firande. I år kommer vi att fira dagen på utedansbanan i det historiska Gamla Linköping!

Program:
12.00-13.15 “Frankie-moves” med Eva & Mats
13.30-14.45 Swing out-variationer med Erika & Johan
15.00-16.15 Stepp med Johan
16.30-17.30 Prova-på med Anna & Karl-Olof
18-21 Socialdans till Lusen Big Band

Taster 50 kr/klass
Entré 120 kr för medlemmar i Air Swing eller Lindustry, 150 kr för icke medlem.
Fikabuffé 50 kr

Betala helst med Swish

Tasterbeskrivningar:

“Frankie-moves”
Tastern kommer innehålla några av Frankie Mannings favorit-turer han ofta lärde ut. Tastern är för dig som kan grunderna i Lindy hop, föra/följa grundturer (grundsteg, passeringar, swing out mfl) i takt till musiken.

Swing out-variationer
Vi kommer jobba med olika varianter på Swing out samt lägga in några olika stylingar för dig som vill lägga till det där lilla extra på din dans! För att kunna gå tastern måste du kunna föra/följa en basic swing out i takt till musiken.

Prova-på Stepp
Ta med era steppskor/hårda skor så stampar vi loss! Alla är välkomna!

Prova-på Lindy hop
Nyfiken på Lindy hop? NU har du chansen att prova! Kan du redan dansa en roll? Prova den andra! Alla är välkomna oavsett dansbakgrund!

Det här kommer bli en fantastisk dag, när man inte själv går på en lektion uppmuntrar vi till att vid fint väder ta med picnic och sitta i gräset runt om dansbanan och njuta av gemenskap och titta på de andra lektionerna. Man kan också gå runt i Gamla Linköping och njuta av de historiska gamla byggnaderna eller ta en fika om vädret skulle bli av det sämre slaget.

Varmt varmt välkomna att fira denna dag med oss!!!

Arrangemanget ges med stöd av Linköpings kommun, kultur och fritidsnämnden.